FEP-pris til Jeanette Larsen

Jeanette Larsen mottar andreplassen. Foto: Adriano Scognamillo

Jeanette Larsen kom på andreplass i portrettkategorien i FEP European Professional Photographer of the Year Awards 2019.

– Jeg er superfornøyd med Portrait Silver Camera i årets FEP European Professional Photographer of the year Awards 2019. Det er en stor ære og en fin anerkjennelse å få. De tre tellende bildene ble tildelt 1 Merit, 1 distinction award og en exellence award, eller som en av dommerne sa i etterkant «a WOW». I år feirer Rikard og jeg 20 med studio på Madla, Stavanger, og dette er en fantastisk start på året, sier Jeanette.

Hun var selv tilstede på utdelingen i Innsbruck, Østerrike som fant sted lørdag 16. mars.

– Arrangementet her i Innsbruck har vært en svært positiv opplevelse, også når man ser bort fra resultatet i konkurransen. Flott arrangement med mange hyggelige og imøtekommende fotografer fra mange land. Det å måle seg med opp mot andre fotografer internasjonalt er spennende og inspirerende.

Foto: Jeanette Larsen

Bildet over er av datteren Clara, og er det Jeanette hadde mest tro på at ville nå langt. Så fikk det også en Excellence Award, som er den høyeste utmerkelsen et bilde kan få i denne konkurransen.

– Clara er en dyktig modell, og hun er gjerne tilgjengelig når tåka plutselig er der. Teppene hadde jeg kjørt rundt med i bilen hele ferien i tilfelle det skulle by seg en mulighet, uttalte Larsen da det ble klart at hun hadde kommet til finalen.

To norske finalister
Dette bildet fikk en Distinction. Foto: Kristoffer Wittrup

Kristoffer Wittrup og Torleif Lie var også nominert og endte med hver sin finalistplass. Wittrup var finalist i den kommersielle kategorien, mens Lie var finalist i Landskapskategorien.

Wittrup kom til finalen med tre av fire innsendte arkitekturbilder.

– Grunnen til at jeg nettopp valgte disse bilder, er at alle fire bilder er min personlige tolkning av bygningen. Alle fire bygninger er velkjente bygg som tusenvis av mennesker har fotografert. Derfor er det et enormt viktig aspekt for meg, at mine bilder blir unike. Det kan være alt fra komposisjonen til etterbehandlingen, med et håp om at folk kan se en rød tråd gjennom alle mine bilder, har Wittrup tidligere uttalt.

Dette bildet fikk en Distinction. Foto: Torleif Lie

Torleif Lie er til daglig naturfotograf med base i Stavanger. Han deltok i konkurransen for første gang og var tilstede på utdelingen.

– Jeg var svært beæret over å være en finalist innenfor Landskapskategorien. Det er kjempestort å få en sånn type anerkjennelse! Det var også en utrolig begivenhetsrik helg. Jeg hadde gleden over å kunne stifte nye bekjentskaper, delta på lærerike kurs, møte med både Hasselblad og ChromaLuxe representanter, samt delta på en fantastisk prisutdeling i det ærverdige Haus der Music.

Torleif Lie mottar prisen. Foto: Adriano Scognamillo

Over 2400 bilder ble sendt inn til konkurransen. Finske Juhamatti Vahdersalo stakk av med hovedprisen og ble kåret til FEP European Professional Photographer of the Year 2019.

Se alle vinnerbildene her: https://www.europeanphotographers.eu/competition-gallery/photographer-of-the-year-awards-2019/

Delt andreplass til norsk lærling
Foto: Agnieszka Iwanska
Foto: Adriano Scognamillo

Samtidig ble også FEP Emerging Talent Award delt ut, som kårer Europas beste fotograf eller fotografstudent under 30 år. Agnieszka Iwanska, som er lærling hos Fotograf Løtvedt, kom på delt andreplass. Hun var også tilstede på arrangementet i helgen.

– Et nydelig møte med masse talentfulle folk som viste sine kunnskaper og kjærlighet til fotografi gjennom forskjellige bilder. Det er utrolig å være finalist i FETA awards og være i en gruppe med så inspirerende folk. Jeg ønsker det beste for alle og gratulerer så mye til Juhamatti Vahdersalo med FEP European Professional Photographer of the Year 2019! sier Agnieszka.

Les også:

Natalia Pipkina og Søren Sviland blant Europas ti beste

Hedret i FEP-konkurranse