Bli medlem i Norges Fotografforbund

Sammen står vi sterkere. Vi er Norges største forbund for profesjonelle fotografer – og jobber daglig for dine rettigheter som yrkesutøvende fotograf.

Hvorfor bli medlem i NFF?

Norges Fotografforbund styrker fotografers vilkår og synliggjør behovet for profesjonelle, bildebaserte tjenester. Som medlem blir du en del av et profesjonelt, faglig fellesskap som arbeider for å ivareta fotografstandens interesser.

Spar inn kontigenten flere ganger

Vi gjør fotografhverdagen enklere med gode og relevante medlemsfordeler. Vi tilbyr forsikringer, juridisk hjelp, kurs, rabatter og avtalemaler.

Bli en del av noe større

Som medlem styrker du forbundets gjennomslagskraft. NFF skal være en synlig stemme i saker som angår yrkesfotografer og som bedrer deres rammevilkår.

 

Fra 1. november: gratis medlemskap ut 2022 for nye medlemmer.

Se alle medlemsfordeler

Les mer om våre medlemskategorier

 • Dette medlemskapet er for deg som jobber som fotograf. Virksomheten du driver eller er ansatt i, må være oppført med relevant næringskode i Brønnøysundregisteret og MVA-registrert. Du må også oppfylle ett av følgende punkter:

   

  • svennebrev eller bachelorgrad pluss ett års erfaring
  • to år fagskole pluss to års erfaring
  • totalt minst fire års studier eller erfaring innen fotografi

   

  Fotografer som ikke oppfyller MVA-kravet, for eksempel kunstfotografer, kan søke opptak etter en begrunnet søknad.

   

  Kontingent per år: 2560,–

 • Søkere som ikke oppfyller kravene til ordinært medlemskap, kan innvilges et prøvemedlemskap. Forutsetningen for å få innvilget dette er at man i løpet av ett år kan fylle kriteriene for ordinært medlemskap og at firmaet man driver eller er ansatt i er MVA-registrert.

   

  Det gis unntak fra MVA-kravet og kravet om 2 års erfaring for nyutdannede fotografer i en etableringsfase i inntil 2 år etter endt utdannelse.

   

  Kontingent per år: 2560,–

 • Dette medlemskapet er for deg som studerer et fotofag eller er fotograflærling. Medlemskapet er tidsbegrenset og opphører ved utgangen av det året du er ferdig med studiet/læretiden.

   

  Kontingent per år: 200,-

   

  Inkluderer ikke magasinet Fotografi.

 • Dette medlemskapet er for deg som jobber i bransjen, men som noe annet enn fotograf. Relevante eksempler er å undervise i fotografi, jobbe som leverandør eller å være ansatt i en fotografbedrift med andre oppgaver enn fotografi.

   

  Kontingent per år: 2560,–

 • Bli medlem i dag

  Er du usikker på om du kvalifiserer til et medlemskap? Ta kontakt med oss på post@fotografforbundet.no.

  • MEDLEMSFORDEL

   Juridisk hjelp

   Vi tilbyr våre medlemmer gratis juridisk konsultasjon, samt profesjonelle avtalemaler utarbeidet av advokater.

   Se medlemsfordeler
  • MEDLEMSFORDEL

   Fotografforsikring

   Som medlem av får du svært gunstig tilbud på en kollektiv forsikringspakke som blant annet inkluderer studio, reise, yrkesskade og rettshjelp.

   Se medlemsfordeler