FOKUS 2023

Den 26.-28. mars ble Norges Fotografforbunds årlige landstreff, FOKUS, avholdt i Drammen. Her fikk våre medlemmer opplevd mange flotte foredrag, møtt kolleger fra hele landet, leverandører – og ikke minst deltatt på premieutdelingen av Landskonkurransen, NM i fotografi for profesjonelle fotografer.

FOKUS 2023 ble i sin helhet avholdt på Quality Hotel River Station i Drammen, med bespisning, overnatting, underholdning og premieutdeling.

Mental helse var et gjentagende tema i årets foredrag. Livet som fotograf går opp og ned, og det var for mange fint å høre at dette også er normalt for kolleger og fotografer man ser opp til, samt å lære mer om hvordan man kan håndtere dette. Blant foredragsholderne hadde vi mange flinke folk på scenen. Cecilie Hatløy, Jeanette Larsen, Jarle Nyttingnes, Maria Brostrom, Natalia Pipkina, Mona Moe Machava og Gyrid Beck Solberg.

Landskonkurransen er også en viktig del av FOKUS, og hele søndag kveld ble viet til premieutdelingen. Det ble en storslått aften hvor Ragne Sigmond ble kåret til Årets Fotograf og de 80 beste bildene fra konkurransen stod utstilt i lokalene under hele arrangementet.

Landskonkurransen 2023