Foto: Ragne Kristine Sigmond

FOKUS 2024: Ragne Kristine Sigmond – Årets fotograf 2023

Årets fotograf 2023, Ragne Sigmond, er en fantastisk formidler av fotograffaget. Hennes engasjement og innlevelse er unik, og hennes tilnærmelse til lyssetting er til inspirasjon for mange.
På FOKUS 2024 kan du få oppleve henne.

Skroll ned for å lese mer!

Ragne har fulltidsstilling som lærer ved fotografiutdannelsen ved Medieskolerne i Viborg, Danmark. I tillegg tar hun oppdrag som dommer i konkurranser, og holder foredrag og kurs. Med to barn og fulltidsjobb skulle man tro at dagene var fulle, men Ragne jobber kontinuerlig med egne kunstprosjekter ved siden av. 

Ragne vil fortelle om sitt nye prosjekt: sterke hverdagshelter som vil dele av sine opplevelser. Prosjektet handler om forskjellige kvinner og deres rolle som mor, og om en hverdag hvor det hele ikke gikk som man antok det ville gå. Hvordan kommer man seg gjennom et traume når sykdom eller andre uforutsette hendelser inntreffer? Her vil du møte kvinner som alle har en unik historie. Historier som alle vil kunne finne en resonans i, for når vi tenker etter: vi kjenner alle noen som har opplevd noe lignende, eller kanskje du faktisk har opplevd det selv? Ragne har som mål at prosjektet skal ende opp med en bok.  

Hun vil også snakke om prosessen, teknikk og tanker bak bildene hun vant tittelen Årets fotograf med i Landskonkurransen.

“For meg er personlige fotoprosjekter ensbetydende med vitaminpiller i hverdagen.

» Jeg blir helt oppslukt når jeg først er i gang.”

Se hennes Instagram her

Foto: Ragne K. Sigmond

 

Årets bilde i Kreativt portrett 2023 - Foto: Ragne Sigmond
Foto: Ragne Kristine Sigmond
Foto: Ragne Sigmond
Foto: Ragne Sigmond