Foto: Christian Larsen

FOKUS 2024: Cathrine Wessel – vinner av Fotografiprisen 2023

Fotografiprisen 2023 ble i oktober tildelt den internasjonalt anerkjente fotografen Cathrine Wessel.

På FOKUS 2024 kan du få høre henne fortelle om sitt virke som fotograf.

Skroll ned for å lese mer!

Fotografiprisen 2023 ble i oktober tildelt den internasjonalt anerkjente fotografen Cathrine Wessel. Prisen er på 100.000 kr og deles ut av Norske Fagfotografers Fond hvert 2. år. Fotografiprisen er ikke bare den mest prestisjefylte anerkjennelsen en norsk fotograf kan få, men også en viktig inspirasjon for alle som jobber med fotografi. I april kommer vinneren til Ålesund! 

Cathrine Wessel har sin utdannelse fra International Centre of Photography (ICP) i New York. Etter 5 år som assistent hos kjente fotografer, etablerte hun i 1993 sin egen virksomhet i New York. Med ungdommelig pågangsmot, interesse for ulike kulturer og mennesker –  kombinert med et kontinuerlig engasjement for faget – ga det resultater.

Karrieren startet i musikkbransjen, og gikk videre til sports- og motebransjen. Fra det kjente reiselivsmagasinet Condé Nast Traveller fikk hun tidlig stor tiltro: her dokumenterte hun de mest avsidesliggende destinasjoner og kom alltid hjem med troverdige og vakre skildringer av mennesker og steder. 

Det er sagt om Wessel at hun er en observatør av livet, som alltid er på søken etter å fortelle en ærlig historie. Gjennom et erfarent blikk skildrer hun det sanne, vakre og sterke øyeblikket. Når man ser hennes bilder skjønner man umiddelbart at det er menneskene som er viktig: hun får alt til å se naturlig og ekte ut. Disse kvalitetene kommer tydelig frem i hennes mange moteserier for magasiner som Vogue, Elle, Marie Claire og L’Uomo Vogue. Hennes merittliste er overveldende. Hun har blant annet jobbet med stjerner som Neil Young, Björk, Julianne Moore, Sting og Michael Jordan. I tillegg til magasinjobber gjør hun reklamekampanjer for større amerikanske merkevarer, og jobber som regissør.

Cathrine har base i både Norge, London og New York. 

“I believe in a caught moment, a fraction of a second where everything comes together perfectly. I search for the perfect rhythm between emotion and motion».

Se mer på hennes nettside

Foto: Cathrine Wessel

 

Foto: Cathrine Wessel

 

Foto: Cathrine Wessel

 

Foto: Cathrine Wessel