Landskonkurransen 2020

Landskonkurransen
Årets bilde – barn, Landskonkurransen 2019. Foto: Sandra Gundersen

Landskonkurransen 2020 er åpen for innsending. Frist for å delta er 12. januar 2020.

Alle yrkesutøvende fotografer og studenter og lærlinger i fotofaget inviteres til å delta i Landskonkurransen 2020. I år er det mulig å delta i ti kategorier: Klassisk portrett, Kreativt portrett, Nyfødt/baby, Barn, Bryllup, Familie/gruppe, Kommersielt, Natur, Reportasje, Åpen klasse.

Fotografen med den høyeste sammenlagte poengsummen for sine 4 høyest premierte bilder, blir kåret til Årets fotograf NFF 2020 og vinner Daguerreprisen, 10.000 kroner, gavekort og et napp i NFF’s vandrepremie.

1., 2. og 3. plass sammenlagt i konkurransen vil motta et trofè for sin plassering.

Kan delta med ti bilder

Nytt av året er at du kan delta med inntil 10 bilder totalt, men maksimalt 4 bilder i samme kategori. Det er kun de 4 beste bildene som blir tellende og eventuelt premiert i konkurransen. Poenggivningen på bildene som ikke blir tellende i konkurransen, vil kun bli offentliggjort via opptaket fra juryeringen som publiseres etter premieutdelingen.

Det skal kåres topp 10 i konkurransen sammenlagt, med premiering til pallplasseringene.

Internasjonal jury

Juryen består av Jos Verhoogen (Belgia), Martina Wärenfeldt (Sverige), Martin Krystynek (Slovakia), Mikaela Holmberg (Finland), Andy Hens (Tyskland/Belgia) og Tiina Haring (Finland).

Premieutdelingen finner sted i forbindelse med Fokus 2020 i Kristiansand 28.–31.mars.

Mer informasjon om konkurransen og hvordan du deltar finner du på landskonkurransen.no