Norges Fotografforbund søker daglig leder

Norges Fotografforbund er inne i en positiv utvikling, i full fart opp og fram, med en ung, engasjert og økende medlemsmasse. Vil du være med på å løfte organisasjonen vår til neste nivå? Synes du dette er spennende? Er du den rette for denne jobben?

Vi ser etter en daglig leder som vil ta ansvaret for å videreutvikle forbundet fremover. De siste 15 årene har fotograffaget endret seg fra å være et tradisjonelt håndverksfag til å bli et høyteknologisk, digitalt fag der håndverksmessig fagkunnskap fremdeles er grunnmuren. 

Daglig leder skal være engasjert, ha god gjennomføringsevne og brenne for faget vårt.

Våre tanker om hva som videre kreves av deg:
  • Du må være i stand til å løfte NFF videre fra der vi er kommet i dag.
  • Du bør ha god utdannelse eksempelvis innen organisasjon, ledelse og økonomi. Her kan det være en fordel med utdanning innen kulturledelse, ettersom vår organisasjon er sterkt knyttet til det feltet. Erfaring innen organisasjonsledelse eller administrativt arbeid i organisasjoner vil verdsettes høyt. 
  • Gode evner til å forhandle er en egenskap som vil være svært viktig i forhold til deltakelse i tildelingsdialog med eksempelvis Kopinor og Norwaco.
  • Du må ha store planer for egen evne til å bringe NFF opp på et nytt nivå og vil med de riktige tankene få stor grad av frihet til å gjennomføre. 
  • Du må ha gode kommunikasjonsevner, kunne snakke godt med alle og ikke minst se og løfte frem dine medarbeidere. Evne til raskt å kunne sette seg inn i bransjens forhold og hva som opptar medlemmene er imperativt. 
  • Norges Fotografforbund trenger også et uredd talerør ut i offentligheten, noe mange medlemmer etterspør fra tid til annen. Om det skal være daglig leder, styreleder eller en annen person er ikke definert, men dette er likevel en oppgave som daglig leder må organisere.

Varierte, utfordrende og spennende arbeidsoppgaver med høy grad av selvstendighet venter på deg – du bør trives med innholdsrike dager på jobben.

Vi tilbyr konkurransedyktige lønnsbetingelser.

Søknad sendes via stillingsannonsen på Finn: https://www.finn.no/job/management/ad.html?finnkode=140253191&myad=140253191

Om arbeidsgiveren

NFF er landets største forbund for profesjonelle fotografer med 10 lokalavdelinger (laug), og har 430 medlemmer. Siden stiftelsen i 1894 har forbundet hatt som mål å være en solid organisasjon for alle som livnærer seg av fotografi, og engasjerer seg i nasjonalt og internasjonalt arbeid for å fremme fotografers interesser. God økonomi og en medlemsmasse i vekst har gjort det mulig for forbundet å gjennomføre tiltak som medlemmene nyter godt av. Laugene har egne aktiviteter lokalt, og er en viktig faglig og sosial møteplass.

Forbundets administrasjon holder til i Fotografiens Hus i Oslo sentrum, som også inneholder et galleri der det vises 10-12 fotoutstillinger i året.

Årlig arrangerer organisasjonen konkurranser for profesjonelle fotografer, samt landsmøter med stor oppslutning. I tillegg tilbyr NFF, sammen med FEP (Federation of European Photographers), kvalifiseringsprogrammer og konkurranser internasjonalt. Forbundet vårt har et godt samarbeid med andre norske organisasjoner som Foto-Norge, Fotografihuset AS, NRF, IFF, FFF, Bono og Grafill.