Medlemmet: Lena Saugen

Foto: Lena Saugen

Norges Fotografforbund får stadig nye medlemmer, og i denne nye spalten kan du bli kjent med noen av dem. Først ut er Lena Saugen.

Hvem er du?

Jeg er en nysgjerrig, positiv og vitebegjærlig jente på 50. Jobber til daglig i NRK som prosjektleder for NRK produksjon, ellers jobber jeg freelance med diverse fotooppdrag.

Lena Saugen Foto: Alex Falcao

Hva er din bakgrunn som fotograf?

Startet som fotograf i studentavis i Glasgow  –  rett etter det deltok jeg på min første  workshop med Morten Krogvold i 1993. Etter en god lang pause tok jeg opp foto igjen, – denne gang digitalt – i 2008. Jeg har deltatt på rekke workshops med dyktige fotografer og lært masse på veien. Ingen formell utdannelse innenfor faget så langt, men hvem vet…? Det har vært en veldig spennende reise så langt, hvor jeg har bygget sten på sten, og den ene har ført til det andre.

Min «spesialitet» har vært hestefoto – det var der jeg startet i 2008 og lurte på hva jeg skulle velge meg som eget prosjekt.. Da var det jo nærliggende å velge noe man har passion for – og da ble det hest.

Jobbet fast som reportasje og portrettfotograf for int. heste magasinet Equilife, som igjen genererte kunder i Portugal og Spania – og Norge. Publisert i magasiner i flere land.  Ble også etterhvert spurt om jeg kunne gjøre bryllup – og jeg takket ja til mitt første bryllup  i 2013 – med stor respekt og ydmykhet for oppdraget.. Også gjort noe motefotografi for norske designere.

Hva jobber du mest med og hvorfor?

Hest reportasje og portrett /bryllup og mote. Er først og fremst locationfotograf. Områdene utfyller hverandre på en god måte, og erfaring fra dokumentaristisk foto på bryllup har gitt meg styrke for reportasje/features for magasin.

Foto: Lena Saugen

Hvorfor valgte du å bli medlem i Norges Fotografforbund?

Jeg er bevisst mitt oppdrag og ansvar som leverandør av fotografiske tjenester. Forsøker å lære og utvikle meg hele veien – og ikke minst er det fint å bli en av et fotografisk fellesskap. Samtidig et kvalitetsstempel å være medlem mener jeg, og jeg har stor ydmykhet og respekt for alle andre rådyktige og gode, hardtarbeidende fotografer der ute.

Hvem eller hva inspirerer deg?

Jeg blir inspirert av mye – hele tiden! Stemninger ute/naturen/ lys/ musikk/ bøker/ snakke med andre folk/ høre på foredrag av dyktige fotografer (f. eks nå sist på photocamp på Interfoto) fotobøker/utstillinger, og ikke minst filmer. Elsker å se på og bli inspirert av filmer – se hvordan bildet er komponert, hvordan scenografien og lyset er med på å fortelle historien.

Foto: Lena Saugen

Hva er det beste og verste med jobben som fotograf?

Det beste? Alle møter med mennesker, på forskjellige steder – ting man kan ta med seg videre og ta lærdom av. Det verste? regnskapsføring kanskje (helt ubetydelig problem)..veldig flink til å prokastinere der..

Har du noen planer for fremtiden som du ønsker å dele?

Håper å få igjennom noen spennende Spania/ Portugal prosjekter – både mulig bok og featureartikkel. Vi får se hva det blir til..!

lenasaugenphotography.com