Fotografi 2019: George Holz

Angelina Jolie. Foto: George Holz
Angelina Jolie. Foto: George Holz

George Holz har gjennom flere tiår fotografert noen av Hollywoods største kjendiser.

George Holz ble født i Oak Ridge, Tennessee. Han studerte foto ved Art Center College of Design i Pasadena, California og var assistent for Helmut Newton. Han har jobbet som fotograf i Milano og Paris, der han tok oppdrag innen beauty og mote for store europeiske magasiner som italienske Vogue og franske Elle. Deretter flyttet han til New York, der han åpnet studio. Samtidig reiste han mye til Los Angeles og Europa for å fotografere mote, reklame og portretter for blader som Vanity Fair og Harper’s Bazaar. Aktbildene hans har blitt stilt ut i gallerier og museer over hele verden.

Den grammyvinnende fotografen ga nylig ut boken «Holz Hollywood: 30 Years of Portraits». Her har han samlet en rekke av sine portretter av kjendiser som Angelina Jolie, Jack Nicholson, Brad Pitt, Beyonce og Madonna.

Holz jobber som professor II og holder foredrag over hele verden på museer og universiteter. Han er mentor for unge fotografer og fører videre sine fotografiske ambisjoner om å «alltid begynne og slutte med lys» og å «gjøre alt i kamera».

Jack Nicholson, 1997. Foto: George Holz
Jack Nicholson, 1997. Foto: George Holz

Holz reiser fortsatt mye i forbindelse med sitt kommersielle arbeid, kunstutstillinger og foredrag. Han jobber for tiden på flere prosjekter, blant annet en bok med aktbilder.

Foredraget

På Fotografi 2019 skal George snakke om sin unike måte å se på, sine tanker og sin beslutningsprosess – fra det kontrollerte studiomiljøet til uforutsigbarheten ved å fotografere på location. Han håper å gjenantenne publikums lidenskap for slik å hjelpe dem å gå bak det forutsigbare. Han skal også snakke om det å skape bilder – ikke bare fange det som er foran kameraet.

georgeholz.com

Fotografi 2019 arrangeres 7.–9. april 2019 på Union Scene i Drammen. Følg med på denne siden for mer informasjon om arrangementet og påmelding: fotografforbundet.no/hendelse/fotografi-2019/