Fotografi 2019: Isidor Åstrøm

isidor Åstrøm
Foto: Studio Isidor

Fra foto til levende bilder – hvordan mestrer du overgangen? Det skal Isidor Åstrøm fortelle mer om på Fotografi 2019.

Isidor Åstrøm (f: 1966) begynte som fotoassistent høsten 1983. Han har i en årrekke vært en av de ledende norske reklamefotografene. Fagkunnskap og teknisk spissfindighet har gjort at han jobber med mange av de største annonsørene.

Isidor er også lærer på Bilder Nordic, har holdt flere titalls kurs i digital bildebehandling for fotografer i tillegg til en rekke foredrag.

Han avholdt tre separatutstillinger før han bestemte seg for å vie 100% av sin tid til reklame. De siste årene har Isidor jobbet like mye med film som foto. Han er alltid nysgjerrig på ny teknologi og elsker nye medier, nye plattformer og andre ting som forandrer fotografens hverdag og tankesett.

Studio Isidor har fire ansatte og har de siste årene har jobbet mest med mat og tabletops. Så langt i år har de produsert 99 filmer for TV og nett i tillegg til fotojobber og filmopptak for andre produksjonsselsaper.

Foredraget

Fotografer har de siste årene fått økt etterspørsel etter levende bilder. Grensene mellom stillbilder og film viskes ut, og fotografer bør kunne bygge videre på sin kompetanse for å møte denne etterspørselen.

Isidor vil holde en innføring i hvordan du kan mestre denne overgangen. Hva trenger man av utstyr, software og ikke minst hva man bør tilegne seg av kompetanse. Hvordan bør man legge opp arbeidsflyten? Dette er blant spørsmålene han vil belyse. Det vil bli anledning til å stille spørsmål.

Foto: Studio Isidor
Foto: Studio Isidor
Foto: Studio Isidor
Foto: Studio Isidor

Fotografi 2019 arrangeres 7.–9. april 2019 på Union Scene i Drammen. Følg med på denne siden for mer informasjon om arrangementet og påmelding: fotografforbundet.no/hendelse/fotografi-2019/

Les også dette intervjuet fra 2017: Isidor Åstrøm: En konstant søken etter kunnskap