Landsmøtet 2018: Stig Håvard Dirdal

Foto: Stig Håvard Dirdal
Foto: Stig Håvard Dirdal

Stig Håvard Dirdal driver både byrå og fotostudio, og har vunnet flere priser innen fotografi og grafisk design. I april kommer han til Landsmøtet 2018.

I 2006 skrev Stig Håvard Dirdal en liste over hva hans nye drømmejobb skulle bestå i, hvordan han ville jobbe og hvem han skulle ha som kunder. Han jobbet på den tiden som avdelingsleder for førtrykk i et av de største trykkeriene på vestlandet. Han gikk til sjefen og takket for seg og sa han ville starte sitt eget kreativt byrå og fotostudio, og leverte inn sin oppsigelse. Sjefen responderte at han var velkommen tilbake om det ikke fungerte som forventet. Stig Håvard Dirdal

Selvportrett. Foto: Stig Håvard Dirdal

var fast bestemt på å ‘lykkes’. Oppskriften var, går det ikke så bra som forventet – er det kun mer av den harde jobbinga som gjelder.

Siden den tid har han vunnet flere høythengende priser innen fotografi og grafisk design, holdt foredrag og juryert i inn og utland. Her er et utvalg av prisene han har vunnet:

2013 Gull – Gullsnitt, reklame
2014 Gull – Sterkreklame, Grafisk design print
2014 2 x gull – Gullsnitt, byråpris – dobbelt gull – foto og byrå
2015 Gull – Sterkreklame, grafisk design, trykte medier (for ‘Håndbok i tomme trusler’)
2016 2 x gull – Gullsnitt, byråpris – dobbelt gull – foto og byrå
2017 Gull – Sterkreklame, Grafisk Design print

Dette sier Stig Håvard selv om å stå på scenen på Landsmøtet:

‘WHAT??? – Stig Håvard Dirdal… – He can go to HELL!!!

– Jepp, det skal jeg, kan nesten ikke vente til april 2018. Jeg kommer til å prate om hvordan vi kan dyrke det som betyr mest for oss. Det som kanskje gjorde at vi startet med fotografi i utgangspunket. Hvilken virkning det vil kunne gi norsk fotografi og den enkelte fotografs hverdag, nå og på sikt.

Jeg kommer til å fortelle om hva fotografi betyr for meg, hvordan jeg vil folk skal oppfatte det jeg gjør og hvorfor (om mulig). Hvordan jeg ‘velger’ hvem jeg vil jobbe med. Og at selvvalgte endringer kan bli fantastiske muligheter.

«The path to paradise begins in HELL, and I can hardly wait!»

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Norges Fotografforbunds Landsmøte 2018 foregår 8.–11. april 2018 på Hell utenfor Trondheim. Program og påmelding er nå klart, les mer på arrangementets egen side i kalenderen.