Landsmøtet 2018: Erik Almås

Foto: Erik Almås
Foto: Erik Almås

Han er en norsk suksess i USA, med en rekke store navn på kundelista. Vi er glade for å kunne ønske Erik Almås velkommen til vårt Landsmøte på Hell i 2018!

Erik Almås er en norsk suksess i USA. Det var nokså tilfeldig at han oppdaget foto som en kreativ utfoldelse i unge år, og etter fotolinja ved Sogndal Folkehøgskole, satte den 22-årige Erik Almås seg på flyet til San Francisco i 1995. Der gikk han fire år på Academy of Art University i San Francisco. Godt betalte oppdrag fra Se og Hør for å dekke kronprins Haakons studier i San Francisco kom godt med. Deretter klarte han å mase seg til assistentjobb og tre års blodslit hos den kjente reklamefotografen Jim Ericson.

Selvportrett. Foto: Erik Almås

I dag er Erik Almås en stor norsk suksess i USA, og karrieren har helt og holdent tatt av. Med Toyota, Microsoft, Harley-Davidson, Hilton Hotels, American Airlines, Nike, Puma, Absolut Vodka – for å nevne noen – og de største reklamebyråene på kundelisten er Almås blitt berømt og ettertraktet som en av USAs mest anerkjente og respekterte reklamefotografer. Han har et eget kunstnerisk uttrykk, og arbeider også innen livsstil, mote, portrett og kunstfotografi.

Almås sier selv at hans suksess er fruktene av beinhardt arbeid og «stå på»-mentalitet. Han fremhever hvor viktig det er hele tiden å utvikle sitt eget uttrykk, og ikke minst markedsføre seg selv i et tøft marked. Hans oppdragsgivere forteller om en fotograf som er profesjonell til fingerspissene, som er en drøm å jobbe med, og som alltid leverer mer og bedre enn ventet.

Erik Almås har gjort San Francisco til sitt hjem, men tilbringer også mye tid i Norge. Han er premiert og omtalt i et vell av prestisjefulle konkurranser og publikasjoner. Han mottok 12 hederlige omtaler i 2012 International Photography Awards i USA, og ble dommernes valg i ASMP Image12 Awards i 2012, ble profilert i American Photography, vant Graphis Photo Annual 100 Best in Photography og er kåret flere år som Lurzers Archive’s 200 Best Advertising photographers Worldwide, senest i 2016–2017. I 2013 fikk han Fotografiprisen. For å nevne noen bragder.

Erik Almås gjestet også Landsmøtet i Larvik i 2010. Vi er kjempeglade over å få ham på besøk en gang til!

Se mer av Erik Almås sitt arbeid på erikalmas.com

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Norges Fotografforbunds Landsmøte 2018 foregår 8.–11. april 2018 på Hell utenfor Trondheim. Program og påmelding er nå klart, les mer på arrangementets egen side i kalenderen.