Frøydis Geithus til Landsmøtet 2018

Frøydis Geithus
Foto: Frøydis Geithus

Frøydis Geithus, profilert bryllupsfotograf, foredragsholder og Nikonambassadør, kommer til Landsmøtet 2018 på Hell.

Vi presenterer den første av en rekke foredragsholdere som gjester Landsmøtet 2018 på Hell. Frøydis Geithus har de siste årene slått seg opp som bryllupsfotograf, både nasjonalt og internasjonalt. Sogndølingen har vunnet flere priser for sine bilder, er Nikonambassadør for Norden og Baltikum, og holder foredrag og workshops over hele verden.

Her er hennes egne ord om hva vi kan forvente på hennes foredrag:

«Jeg har alltid vært fotograf, siden jeg fikk mitt første speilreflekskamera som 8-åring, og deretter maste meg til en jobb hos den lokale fotografen, Bjørn Bergum, som 14-åring.

Siden Sogndal, der jeg kommer fra, er ei lita bygd, og jeg ville leve av foto, flyttet jeg tidlig til Oslo, og startet i 2000 eget studio der.

Men etter mange år, med flere ansatte, og en stadig tøffere bransje, mistet jeg helt gløden. Alt handlet om å overleve, og fotograferingen var ikke lenger et fristed for kreativitet, men nærmest et samlebånd, der alt handlet om å få inn nok penger til å betale regninger. Den digitale omstillingen slo meg rett i bakken. Plutselig var “alle” fotografer, og hverdagen ble et rotterace uten like.

Så hva gjorde jeg?

Det skal jeg fortelle om på foredraget mitt.

For det er ganske enkelt. Nøkkelen til alt ligger inne i deg selv, men av og til trenger man litt hjelp til å hente det frem.

Jeg er stolt, glad og ganske nervøs over å få komme til Hell og snakke foran mine egne flinke kollegaer.

Gleder meg stort til å se dere der!

Frøydis

xoxo»

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Norges Fotografforbunds Landsmøte 2018 foregår 8.–11. april 2018 på Hell utenfor Trondheim. Program og påmelding er nå klart, les mer på arrangementets egen side i kalenderen.