NFF Tour of Inspiration er i gang

NFF Tour of Inspiration 2017
Antti Karppinen åpner NFF Tour of Inspiration 2017. Foto: Christine Tolpinrud

– Jeg håper dere sitter igjen med inspirasjon til å gjøre noe nytt etter i dag, sa Antti Karppinen da han åpnet NFF Tour of Inspiration 2017 på Lillestrøm Kultursenter mandag.

Medlemmer fra hele Østlandet var samlet for et heldags foredrag med den finske fotografen Antti Karppinen mandag 25. september. Kreativitet, retusj, kompositt og markedsføring er hovedtemaene i workshopen som arrangeres eksklusivt for medlemmer av Norges Fotografforbund.

Tips og råd

I løpet av dagen ble det tid til både konkrete tips til ulike arbeidsmetoder og inspirasjon til hvor man kan finne ideer. Karppinen delte flittig av eget arbeid og hvordan han jobber frem prosjekter.

– Kreativitet krever tid, uttalte Karppinen, som ikke er enig i at kreativitet er en medfødt evne. Snarere innebærer det mye arbeid og at man er åpen for inspirasjon fra en rekke kilder.

Foto: Christine Tolpinrud

Retusj og kompositt er noe han jobber mye med, og Antti delte flere verktøy som er nyttige å ha i kassen.

«Hvorfor er det så vanskelig å lykkes?» var siste punkt på agendaen. Og han har flere tips innenfor dette temaet. Ikke minst er det viktig å presentere arbeidet sitt på en god måte.

– Det er viktig å vise hva du jobber med, og ikke bare fortelle om det, mener Antti, som bærer med seg en portfolio til enhver tid.

– Du vet jo aldri når du kan møte på en kunde.

Skal reise landet rundt

Karppinen har de siste årene mottatt en rekke priser for sitt arbeid, blant annet en gullmedalje i World Photographic Cup og FEP. Han er en ettertraktet foredragsholder som brukes mye rundt i Europa.

Foredraget var det første i rekken i en turne som skal besøke flere steder rundt i Norge denne uken. Neste stopp er Farsund, deretter følger Bergen, Bodø og Ålesund. Arrangementet er gratis og åpent for alle medlemmer.

Mer informasjon om arrangementet i vår kalender

Se Antti Karppinens arbeid her