Intervju: Antti Karppinen

Foto: Antti Karppinen

Antti Karppinen lar seg inspirere av alt, og mener verdien av å jobbe med egne prosjekter er stor. Til høsten reiser han landet rundt med NFF Tour of Inspiration 2017.

Antti Karppinen. Foto: Petra Tiihonen

Tekst: Christine Tolpinrud

I september/oktober er det igjen klart for NFF Tour of Inspiration. I år har vi fått med oss finske Antti Karppinen, som skal reise landet rundt og inspirere våre medlemmer.

Antti driver firmaet Alias Creative i Siilinjärvi, Finland, der de er fem stykker som jobber med fotografi og video. Han startet å fotografere i 2000 ved siden av annen jobb, og har drevet som fotograf på fulltid siden 2008.

De siste 3-4 årene har han gjort mest kommersielt arbeid, med fokus på konseptuelle bilder og kommersielle portretter. Han beskriver sin egen stil på denne måten:

– Jeg pleier å si at med meg er alt mulig. Jeg har en særegen stil med min lyssetting og fargepalett. Jeg prøver å komme opp med originale konsepter og utvikler hele tiden min retusj- og lyssettingsstil, forteller han.

– Mange sier at bildene mine ser noe maleriske ut, og det er helt klart en illustrativ følelse i dem.

Foto: Antti Karppinen

Personlige prosjekter

Antti gjør også mye arbeid på eget initiativ i form av personlige prosjekter. Det mener han er viktig.

– Du lager prosjekter som DU har lyst til å gjøre, og på den måten du ønsker. Personlig arbeid viser din stil, og de fleste jobbene får jeg på grunn av mine personlige arbeider. Da ønsker kunden kanskje noe lignende, forteller han.

Han har blant annet laget et prosjekt basert på TV-serien Vikings, han har fotografert Cosplayere og han bruker både barna og kona som modell i ulike prosjekter.

– Jeg lar meg inspirere av alt. Andre fotografer, bilder, kunst, musikk etc., forteller Antti.

– Det å snakke med og hjelpe andre er også noe som inspirerer meg. Når jeg ser mennesker som er inspirert av noe, vet jeg at de vil skape magi!

Foto: Antti Karppinen

Gleder seg til å møte nye mennesker

Antti ble kåret til årets portrettfotograf i Finland i 2013, og fikk prisen Golden Camera i kategorien «Illustration» i FEP European Professional Photographer of the Year 2016. I 2017 mottok han gullmedalje i World Photographic Cup i kategorien «Illustration/Digital Art». Sistnevnte beskriver han som et av høydepunktene i karrieren så langt.

– Og i tillegg har alle workshopene i utlandet vært fantastiske. Det å møte nye talentfulle mennesker i ulike land er en drøm som blir til virkelighet.

Gullmedalje i World Photographic Cup 2017 Foto: Antti Karppinen

Antti har holdt workshops over hele Europa, men dette er første gang i Norge.

– Jeg har faktisk aldri vært i Norge. Jeg ser fram til turen og aller mest alle de fantastiske menneskene jeg kommer til å møte. For meg vil dette vil bli en opplevelse for livet, så jeg håper mange vil komme og bli inspirert sammen i denne workshopen.

Se mer av hans arbeid på anttikarppinen.com

NFF Tour of Inspiration er gratis og åpent for alle medlemmer av Norges Fotografforbund. Les mer og meld deg på her