Trine Bjervig er Årets fotograf NFF 2017

Årets fotograf NFF 2017. Foto: Trine Bjervig
The farmer’s daughter. Foto: Trine Bjervig

Vi gratulerer Trine Bjervig med tittelen Årets fotograf NFF 2017! Kristoffer Wittrup ble Årets student/lærling.

Fotograf Trine Bjervig fra Nøtterøy ble lørdag kveld, 25. mars, kåret til ”Årets Fotograf NFF 2017” i Landskonkurransen 2017. Premieutdelingen fant sted i forbindelse med Fotografi 2017 som avholdes 25.–27. mars i Drammen.

Fotograf Trine Bjervig fikk høyeste poengsum i konkurranse med 158 fotografer og 627 innsendte arbeider fra hele landet. Hun ble premiert for bildene ”Stuck in the middle”, ”The farmer´s daughter”, ”Hans & Grete” og ”Les Misérable”.

Årets jury la vekt på å finne det gode, idéfulle bildet som samtidig viser godt fotografisk arbeid.

Juryen uttaler om Årets Fotograf NFF, Trine Bjervig:

«Årets fotograf viser at hun behersker det tekniske på en profesjonell måte. Bildene har et kreativt og spennende uttrykk, og hvert bilde inneholder en klar og lesbar historie samtidig som det overlates til seerens fantasi selv å tolke bildene. Juryen ble betatt av fotografens kontakt med modellene og det resultatet som dette gir i form av sterke uttrykk. Komposisjon og fargebruk er behersket på en måte som forsterker helhetsinntrykket

Trine Bjervig driver eget studio på Nøtterøy, og har spesialisert seg innen nyfødt, baby- og barnefotografering, men også bryllup. Hun har de siste årene kurset over 400 fotografer innen nyfødtfotografering. Trine Bjervig har gjort seg bemerket år etter år, og har vunnet utallige medaljer for sine flotte fotografier, både i Norges Fotografforbunds landskonkurranse og andre fotokonkurranser.

Årets vinnerbilder går videre i WPC – World Photographic Cup, der Norge pleier å gjøre det svært bra.

Juryen besto av juryformann Jens Eldøy og jurymedlemmer Vibeke Havenstrøm, Jørgen Brandt, Frøydis Geithus, Peder Klingwall og Miriam Skeide Brandstad.

I tillegg til hovedvinneren «Årets Fotograf NFF 2017» er følgende vinnere av de ulike kategoriene:

Portrett
”Ida Kristine» av Anne Helene Gjelstad, sølv (Gjettum, Bærum)

Ida Kristine Foto: Anne Helene Gjelstad

Juryuttalelse: ”Et ypperlig klassisk portrett som glir over i det maleriske. Deilige duse indigotoner mot varme hudtoner. Godt uttrykk, god komposisjon. Det repetitive fargespillet gjør bildet spennende og samtidig harmonisk.”

Bryllup
«Blue Mood» av Andreas Harald Bjørge, bronse (Oslo)

Blue mood Foto: Andreas Harald Bjørge

Juryuttalelse: ”Et moderne bryllupsbilde med en følelsesmessig kontrast. Varmen og de myke følelsene kommer fra brudeparet, som er plassert i et kaldt og stramt miljø. Spennende utsnitt og flott bruk av linjer.”

Barn
”SHY” av Beate Eidsmo Bjørnli, sølv (Melhus)

Shy. Foto: Beate Eidsmo Bjørnli

Juryuttalelse: ”Bildet er, i all sin enkelhet, både art og slående vakkert! Det er et godt eksempel på hvor utrolig sterkt et ”enkelt” bilde kan være.”

Familie/gruppe
”eat pray and love» av Kate-Monica Myrmellom, gull (Rådal, Bergen)

Eat, pray and love. Foto: Kate-Monica Myrmellom

Juryuttalelse: ”Bildet har en fabelaktig komposisjon og et surrealistisk, drømmende uttrykk. Det er både perfekt og uperfekt, og det uperfekte gjør det bedre. Tittelens tre ord gjentas i komposisjonen og gir det en ekstra styrke.”

Åpen klasse
”Eaglepower” av Tone B. Haugerud, bronse (Mysen)

Eaglepower. Foto: Tone B. Haugerud

Juryuttalelse: ”Et bilde med masse energi, vakre linjer og flotte komplementærfarger. Dette har høy vanskelighetsgrad, og her stemmer både teknikk og timing.

Digitalt arbeid
«stuck in the middle» av Trine Bjervig, sølv (Nøtterøy)

Stuck in the middle. Foto: Trine Bjervig

Juryuttalelse: ”Tittelen på bildet er nøkkelen til å forstå og tolke det. Bildet har en nydelig tonalitet og viser en drømmende fantasi. Det digitale arbeidet virker godt planlagt og er meningsfullt utført.”

Årets Student/lærling
”The Look”, ”The Facade”, ”The Interruption” og ”The Lonesome Manat the Opera” av Kristoffer Wittrup (Trondheim)

Juryuttalelse: ”Årets elev beviser med disse bildene at han er kommet langt i sin læreprosess. Teknikken er god både på svart/hvitt og fargebilder. Komposisjonene er gode, og uttrykkene i portrettene viser at fotografen har god kontakt og regi på modellene. Eksteriørbildet viser på en glimrende måte dimensjonene på bygget.”

Det ble i år utdelt 1 gull, 4 sølv, 32 bronse og 73 hederlige omtaler.

Om konkurransen

Norges Fotografforbunds landskonkurranse er Norges største fotokonkurranse for fagfotografer og er åpen for medlemmer i Norges Fotografforbund og andre yrkesutøvende fotografer. Hver fotograf kan sende inn fire fotografier i klassene; Portrett, Bryllup, Barn, Familie/gruppe, Digitalt arbeid, Årets student/lærling og Åpen klasse. Fotografen med høyeste poengsum blir Årets Fotograf NFF.

Se alle premierte bilder i galleriet

Torsdag 30. mars kl. 18 åpner utstillingen med årets vinnerbilder i Fotografiens Hus i Oslo. Utstillingen henger fram til 26. april.

Velkommen til åpning!